İnstagram Dondurulan Hesap Nasıl Açılır?

İnstagram Dondurulan Hesap Nasıl Açılır?

İnstagram Dondurulan Hesap Nasıl Açılır?

Kurulduğu yıldan bu yana büyük bir ilgi gören Instagram, ülkemizde en büyük sosyal medya platformlarından biri olarak karşımıza çıkar. İnsanların rahat bir şekilde tüm tarzını, hayatını, işini ve her şeyini gösterebildikleri bu platform, zaman geçtikçe daha büyük kitlelere ulaşmaktadır. Birbirinden güzel güncellemeleri kullanıcısına sunan ve sunmaya devam eden platform, pek çok insana da para kazandırmaktadır. Fenomenlerin, ünlü futbolcuların, oyuncuların, dünya starlarının, siyasetçi ve müzisyenlerin yer aldığı bu platform, etkileşim sağlayabilmeniz için paha biçilemez bir ortamdır. Instagram platformu ile ilgili insanlar pek çok konuyu merak etmektedir. Bu konuların başında Instagram dondurulan hesap nasıl açılır konusu gelmektedir. Eğer siz de herhangi bir sebepten ötürü Instagram hesabınızı dondurmak istiyorsanız, doğru adrestesiniz demektir! Yazımızın devamını okuyarak, bu konudaki merakınızı giderebilirsiniz.

Instagram Hesap Dondurma

Pek çok sebepten dolayı Instagram hesabınızı dondurma gereksiniminde bulunabilirsiniz. Çok fazla dayanamayacağınıza garanti vererek siz değerli okurlara Instagram hesap dondurma aşamalarından bahsedeceğiz. İşte bu aşamalar:

  • İlk adım olarak Instagram uygulamasına giriş sağlayın.
  • Mobil tarayıcı ya da bilgisayardan erişeceğiniz Instagram hesabınızda, sağ alt köşeden profilinize giriş yapın.
  • Bir sonraki işlemde profili düzenle seçeneğine tıklayın.
  • Ardından aşağıda yer alan “hesabımı geçici olarak kapat” kısmına tıklayın.
  • Platform karşınıza bunun sebebini öğrenmek için farklı seçenekler sunacak.
  • Instagram hesabınızı kapatmak istediğiniz sebebi belirttikten sonra dondurma işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.
  • Hesabınızı geçici olarak kapat kısmına tıkladıktan sonra, tekrar hesabınıza dönmek istediğiniz an kullanıcı adı ve şifreniz ile geri dönebilirsiniz.
  • Bilmeniz gereken bir diğer durum ise hesabınızı açtıktan sonraki 1 haftalık süre içerisinde hesabınızı tekrardan kapatamazsınız.

Dondurulan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Hesabını dondurmuş olan bireylerin kafasında oluşan bir diğer soru işareti ise dondurulan Instagram hesabı nasıl açılır sorusudur. Bu konuya da siz değerli okurlar için bir açıklık getirmek isteriz. İlk olarak Instagram hesabınızı tekrardan aktif kılmak için 1-2 gün kadar beklemeniz gerekmektedir. Bu süre zarfı içerisinde dondurmuş olduğunuz Instagram hesabınıza giriş yapmaya çalışırsanız, platform hatalı kullanıcı adı ya da şifresi gibi bir uyarı yapabilir. Bu durum ile karşılaşmamak için dediğimiz süre zarfında sabırla beklemeniz önerilir. Bunun dışında uygulamaya girerek giriş kısmına erişim sağlayın. Kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra Instagram hesabınıza erişim sağlamış olacaksınız.

Instagram Hesabını Silme

Kullanmış oldukları Instagram hesabını bazı insanlar tamamen silmek isterler. Bu noktada yapılması gereken belli başlı adımlar vardır. Arama motoruna doğrudan Instagram hesap silme yazarak, açılan sayfadan işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan Instagram hesabınızı silme nedenini doğru bir şekilde yazıp, şifrenizi girdikten sonra sayfanın el alt kısmında yer alan hesabımı kalıcı olarak sil kısmına tıklayabilirsiniz. 28 gün boyunca, silmek istediğiniz hesabınıza erişim sağlamazsanız eğer bu hesap sonsuza dek silinecektir.

 

Dondurulmuş Instagram hesabı açma şifresini unuttum

Instagram kullanıcılarının yaşadığı en büyük problemlerin başında ise dondurulmuş Instagram hesabı açma şifresini unuttum problemi gelmektedir. Bu konu ile başı dertte olanlara kısaca yapmaları gerekenleri aktaralım.

  • Şifre sıfırlama işlemi için numara ve mail adreslerinizi girin.
  • Facebook ile bağlanma fikrinden yararlanın. Hesabınızı dondurmadan önce bağlamış olabilirsiniz.
  • Instagram platformunda yer alan yardım butonundan önerileri inceleyin.
  • Dondurmuş olduğunuz hesabınız sizin için gerçekten önemliyse, eski telefon numaranızı geri almaya çalışın. Eski telefon numaranızın üzerinden 1 sene geçmediyse bile siz sahibi olarak geri alabilirsiniz.

Tüm bu işlemler dahilinde şifresini unutmuş olduğunuz Instagram hesabınıza tekrardan bir erişim sağlayabilirsiniz.